Visual Restaurant®

M5: Félkész termék kezelő modul


Ezt a kiegészítő modult azoknak a felhasználónsk készítettük akik a raktárkészle t a lehető legpreízebben kívánják kezelni.

Amennyiben te közéjük tartozol, nézzük a reszleteket. A kiegészítő modul segítségével, mint azt neve tükrözi, fészkész termékeket tudsz kezelni ami annyit tesz, hogy az ételeid receptjeit nem csak mezei nyersanyagokból fogod összeállítani, hanem leköveted a valóságnak megfelelően is megvalósuló segéd termékek vagy félkész termékek gyártását. Írok egy páldát amin keresztül könnyebben el tudom magyarázni a félkész termék lényegét, amennyiben nem ismered azt.

Vegyünk példaként egy túros palacsinát. Ennek a receptjét az alábbi módokon készítheted el.

Visual Restaurant M5

A két recept között az a szembeötlő eltésér, hogy az egyik csak nyersanyagokat tartalmaz, míg a másik tartalmaz egy palacsintatészta nevű sort, mely valójában egy félkész termék. Ami annyit jelent, hogy neki is van egy saját recepje, mint az az ábrán látható. A program bármilyen mélységű beágyazott recept kezelésre alkalmas, így kizárólag te fogod megszabni, hogy termék illetve félkész termék előállításához mennyi további alreceptúrát készítesz. Az ételek készítése a valóságban is ennek megfelően történik, így ez annak hű lekövetése lesz.

A pizzatészta is jó példa lehet a félkész termék kezelés bemutatására, ugyanis az azonos méretű pizzák alapja egységes, azok csak a feltétben különböznek. Így létrehozhatsz egy pizzatészta nevű félkész terméket, melyet hozzárendelsz minden pizzához, ezt követően már csak a feltéteket kell rádobálnod és kész. Miért jó ez a módszerí? Két válaszom is van rá. Amennyiben a későbbiekben meg kívánod változtatni a pizzatészta receptúráját, csak egy helyen kell módosítanod, és máris végrehajtottad a módosítást az összes pizza receptjében. A másik, hogy amikor a szakácsod elkészíti a k kpizzatésztát (amit ugye előre elkészít) akkor elfogyott a hozzá szükséges liszt, só, stb., azaz az elkészítéshez szükséges nyersanyagokat amennyiben most csinálnál leltárt nem fogod megtalálni a raktárban. Helyette már csak pizzatésztát találnálsz.
 

Elérhetőségeink

mobil: +36 20 941 9400

vezetékes: +36 85 562 097

e-mail: iroda@com-passz.hu

8640 Fonyód, Fő u. 31. (időpont egyeztetés szükséges)

Copyright © Com-Passz Kft. Minden jog fenntartva.