Visual Restaurant®
éttermi szoftver

élettartam garanciás éttermi szoftver magyar éttermi szoftver


Szoftverünket akkor válassza, ha egy egyszerű, könnyen átlátható éttermi szoftvert keres a rendelés felvétel, számlázás és a korrekt raktárkészlet kezelés lebonyolítására. Éttermi programunkat bármikor kiegészítheti egy vagy több kézi számítógéppel, MOBIL-lal, melyek segítségével nagymértékben gyorsíthatja vendégei kiszolgálását, kisebb személyzet alkalmazásával.

Visual Restaurant

 

 

M
I
É
R
T

V
Á
L
A
S
S
Z
A
?
MERT MEGBÍZHATÓ
Stabil, hibamentes működés, nem akad ki, nem fagy le, működik.
MERT GYORS
Rendelésfelvétel, fizettetés másodpercek alatt! Így a felszolgálók többet  foglalkozhatnak a vendégekkel.
MERT PRECÍZ
Pontosan látható ki, mikor, mit adott el, mennyi pénzzel kell elszámolnia.
MERT EGYSZERŰ
Gyorsan megtanulható, logikus, közérthető. Így hamar megszeretheti.
MERT KOMPLEX
Komplett naprakész, jól ellenőriztehő raktárkészlet kezeléssel rendelkezik.
MERT RUGALMAS
Bővíthető, interneten keresztül, otthonról felügyelhető, szervizelhető.
MERT MODERN
Érintőképernyő, kézi számítógép, mobiltelefon illeszthető hozzá
MERT ÉLETTARTAM GARANCIÁS
Nem egy hónapra terveztük! Mi hosszútávú megoldásokban gondolkozunk!


Programunk megalkotása során nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy felhasználóinknak egy minél egyszerűbb, testreszabottabb megoldást tudjunk biztosítani, ezért éttermi programunk a megfelelő beállításokkal a kis étteremtől a közepesen át a legnagyobbig és legösszetettebbig mindenki számára optimális megoldást biztosít. A pincér program teljes körű megoldást kínál az éttermek elszámoltatásához, továbbá a működés kiértékeléséhez. Segítségével pontosan nyomon követhetők az áru mozgások a beérkezéstől az eladásig, továbbá naprakészen láthatók és ellenőrizhetők a raktárak készlet értékei. Vendéglátós programunkat, annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé váljon, modulokra bontottuk, így mindenkinek csak a számára szükséges részeket kell megvásárolni vagy bérelni. A bérleti konstrukció hasznos lehet mindazoknak, akik minimális induló költséggel kívánnak éttermi szoftvert bevezetni vagy azoknak, akik már vásároltak olyan pincér szoftvert, amely az elvárt igényeket nem teljesítette.
 

                                  o                                  

 

Az éttermi program működése

Nap nyitás:

A napot nap nyitással kell indítania. A napnyitást természetesen egy Ön által feljogosított felhasználóra is átruházhatja. Ezt követően amennyiben több műszakban dolgoznak, meg kell nyitnia a műszakot is. A program alkalmas olyan éttermek működtetésére is melyek több külön árlappal rendelkező értékesítést végeznek. Ilyenkor is hasznos lehet a műszak használata.

Rendelés felvétel:
A nyitást követően kezdődhet az értékesítés. Amennyiben a felszolgálókat személy szerint szeretné elszámoltatni, a rendelés felvétel elkezdése előtt a pincérnek azonosítania kell magát. Ez az azonosítás történhet kóddal vagy kártyával. Miután a pincér azonosította magát megnyitja az asztalt a billentyűzet vagy az érintőképernyő segítségével. A megjelenő árlistából a billentyűzet vagy az érintőképernyő segítségével összeválogatja a rendelendő tételeket. A rendelés lezárásakor a felvett rendelések kinyomtatódnak. Normál esetben az ételek a konyha, az italok pedig a pult nyomtatón jelennek meg. Lehetősége lesz a programot úgy is beállítani, hogy egy rendelést több nyomtatóra küldjön, vagy egyáltalán ne nyomtasson rendelést, vagy a konyha rendeléseket még több részre szedje szét (pl.: a salátákat egy külön nyomtatóra küldje ki). A pincéreinek lehetősége lesz elválasztó vonalat tenni a felvett rendelések közé, illetve megjegyzéseket fűzni a rendelésekhez, ezzel is segítve a konyha munkáját. A konyhai blokkok sorszámozottak, dátum idővel ellátottak, különböző formátumúak lehetnek és megjelenik rajtuk a felszolgáló neve.

Visual Restaurant Rendeles

A megnyitott asztal a fő képernyőn az első rendelést követően pirossal fog megjelenni, jelezve a foglaltságát. Beállíthatja úgy is a szoftvert, hogy jelezze a pincérnek, ha késik a megrendelt étel. Ebben az esetben azok asztalok amelyeknél megkésett rendelés van narancssárgán fognak villogni és kiírják mennyi ideje késik a rendelés. Azt is megadhatja, hogy az asztal megnyitását követően a többi felszolgáló is vehessen fel rendelést az adott asztalra vagy csak az aki elkezdte az asztalt.

Törlés:
Amennyiben egy rendelés bekerült a rendszerbe, onnan már csak egy Ön által feljogosított személy törölheti azt el. A törlés ebben az esetben sem lesz végleges, az a későbbiek során visszakereshető. A törlésről egy Stornó blokk is fog nyomtatódni, melyre az alábbi képen lát példát. A vendégei természetesen nem fogják látni a számlájukon a törölt tételeket.

Visual Restaurant Rendeles Storno

Fizettetés:
Amikor elérkezett a pillanat a várva várt fizetéshez, az arra feljogosított felszolgáló odasiet a számítógéphez kiválasztja az asztalt és megnyomja a fizettetés gombot. Itt még lehetősége lehet nyomtatási nyelv választásra, kedvezmény adásra, felszolgálási díj felszámításra és hitelezésre. Ezek mind attól függnek, hogy Ön milyen jogosítvánnyal ruházza fel őket illetve a programba milyen extrákat kér. A lehetőségek tárháza nem végtelen, de elég szerteágazó, ezért a teljesség igénye nélkül írok egy két példát. Fizettetéskor lehetőséget tud biztosítani egy százalékos kedvezményadásra, ahol felhasználónként beállíthatja a maximálisan adható kedvezmény mértékét. A kedvezmény lehet ennél kicsit célirányosabb, amikor is csak egy vagy több kiválasztott termék csoportból történik kedvezményadás. Így kizárható például az, hogy a cigaretta is kedvezményes áron kerüljön értékesítésre. A kiegészítő modulok segítségével pedig lehetősége nyílik egyedi, vendég szintű kedvezmények biztosítására, feltöltő kártya használatra vagy a halasztott fizetések precíz tárolására.
A fizetést követően, amennyiben kezelnek készletet is, azonnal megtörténik a raktárak receptúra szerinti tehermentesítése, így folyamatosan az aktuális raktárkészlet értékeket láthatja.
Amennyiben úgy dolgoznak, hogy a pincéreinek vissza kell vezetnie a fizetést követően a tényleges bevételt, akkor ezt a fizettetést követően még meg kell tenniük.

Visual Restaurant Blokk

Napi zárás, elszámoltatás:
A nap végeztével készítenie kell egy napi zárást, mely kinyomtatja a napi forgalmakat, eladott termékeket. Amennyiben a zárást másra bízza, lehetősége van arra, hogy a zárást a forgalmi adatok megjelenítése és nyomtatása nélkül végezze el. A zárás nem fog automatikusan éjfélkor megtörténni, így amennyiben hajnali 4-kor zárnak, az még az előző napi forgalomhoz fog számítódni.
Amennyiben raktárkészletet is kezelnek, záráskor automatikusan megtörténik a záró készletértékek mentése, hogy azok a későbbiekben bármikor visszanézhetők legyenek.

                                  o                                  

Vendéglátó program bemutató letöltése
 

Bemutató éttermi program éttermek részére
Bemutató éttermi program gyorséttermek részére
Bemutató éttermi program kávézók részére
Bemutató éttermi program pizzériák részére
Bemutató éttermi program fogadók részére

                                  o                                  

Az éttermi program bevezetése

 
Előkészület:

A programba fel kell tölteni az étterem étlapját, itallapját, továbbá azokat a termékeket amiket árulnak, de nem szerepelnek sehol. Mindig van ilyen. Példaként említeném a cigarettákat, a fröccsöket, a fagylaltokat.
A feltöltést, a telepítést és oktatást követően egyedül végezheti vagy kiadhatja nekünk. Amennyiben a feltöltést ránk bízza, biztosítania kell számunkra a teljes anyagot, majd ezek alapján tudjuk kikalkulálni Önnek a feltöltés költségét. Előljáróban annyit, hogy kollegáink gyorsan és pontosan dolgoznak, így az étlap feltöltés általában egy-két napot vesz igénybe.
Mielőtt nekiülne a feltöltésnek el kell döntenie, hogy készletet is kíván-e kezelni az éttermi programunkkal vagy sem. Amennyiben igen, az ételeknél szüksége lesz a receptekre, melynek összeállításában a szakács lesz segítségére. A termékek csoportosításához pedig a programhoz adott kézikönyvben talál sok segítséget.

Közvetlenül az indulás előtti előkészületek:
Amennyiben raktárkészletet is kezelni szeretne a programmal, az indulás előtti napon amikor már minden termék és receptúra rögzítésre került, le kell standolni mindent! Tudom ez fárasztó, de sajnos a későbbi pontos elszámoláshoz elengedhetetlen összetevő. A standolás célszerű menetét meg fogja találni kézikönyvünkben.

Indulás:
Az indulás napját mindenképpen célszerű gondosan megválasztania. Mindenképpen egy kevésbé forgalmas napot válasszon, még akkor is, ha már használtak valamilyen éttermi rendszert. Ez biztosan nem ugyanúgy működik! Minden étterem kicsit más, így még azoknak a felszolgálóknak is szokni kell a rendszert akik már korábban dolgoztak Visual Restaurant® programmal. Tehát ha Önöknél a hétköznapok a forgalmasabbak akkor a hétvégét válassza indulásnak, ha hétvégén van csúcs akkor a hétfő, keddet. Az első napon így is várható egy kis fennakadás, de nem lesz vészes! Mindenki hamar meg fogja szokni. Amennyiben igénylik kollegánk a helyszínen segít a zökkenőmentes indulásban.

Véglegesítés:
A beüzemelést követően célszerű egy-két hét éles "próbaüzemet" tartani. Ez azt jelenti, hogy mindenki használja a rendszert ezen időszak alatt, s közben rendszeresen ellenőrzik annak hibátlan működését. Miért van erre szükség? Azért mert tapasztalatunk szerint a megadott étel receptek nem minden esetben pontosak. A leggondosabbaknál is lesznek elmaradások ami által a raktérkészlet nem lesz teljesen precíz. A pincérek még mellé ütögetnek, így a több a lesz a törlés, mint kellene. És még sok ilyen kis apróság. Ez az idő viszont abszolút elég arra, hogy minden a helyére kerüljön. Ezt követően ismét jöhet egy stand. Egyúttal megtörténik a program ezen részének a megismerése is, és másnaptól minden indul a pontos, precíz raktérkészlettel ahol a rendszer működését mindenki ismeri és korrektek a receptúrák. Én már végigcsináltam párat és működik!

                                  o                                  

Az éttermi program szolgáltatásai

 

Rendelés felvétel:
Asztaltérkép szintű kezelhetőség
Felszolgáló azonosíthatóság
Korlátozott törlési lehetőség
Korlátozott mozgatási lehetőség
Kézi számítógéppel történő rendelés felvétel támogatás
Rendelések több nyomtatóra történő kiküldésének kezelése
Nagybetűs rendelés nyomtatás támogatása
Megkésett rendelések kijelezhetősége
Pincér szerinti asztal kezelés támogatása
Érintőképernyő támogatás - kiegészítő modul - M21
Kamerás rendelésrögzítés - kiegészítő modul - M74

Számlázás:
Korlátozott fizetési lehetőség
Kedvezmény adási lehetőség
Termék csoport szerinti kedvezmény adási lehetőség
Kézi számítógéppel történő fizettetés támogatás
Euro kezelhetőség
Idegennyelvű fizettetési lehetőség
Hiteles fizettetési lehetőség
Több árlap kezelhetőség
Asztal fizettetés megjelölési lehetőség
Áfás számla készítés támogatása - kiegészítő modul - M17
Törzsvendég kezelhetőség - kiegészítő modul - M11
Törzsvendég hitel kezehetőség - kiegészítő modul - M12
Elektonikus pénztárca kezelhetőség - kiegészítő modul - M35
Üdülési csekk kezelhetőség - kiegészítő modul - M40
Felszolgálási díj kezelhetőség - kiegészítő modul - M20
Számlánkénti pénzleadás támogatása - kiegészítő modul - M43
Napvégi pénzleadás támogatása - kiegészítő modul - M46

Elszámolás:
Felszolgálók személy szerinti elszámolhatósága
Napi bevételek lekérdezhetősége
Beszedetlen bevételek lekérdezhezősége
Napi termék értékesítések lekérdezhetősége
Napi nyersanyag fogyások lekérdezhetősége
Haszonkulcs számítási lehetőség
Több műszak kezelhetőség - kiegészítő modul - M41
Házipénztár kezelhetőség - kiegészítő modul - M14
Zárásnál feladatlista támogatása - kiegészítő modul - M49

Biztonság:
Többszintű jogosultsági rendszer kezelési lehetőség
Minimumkészlet figyelési lehetőség
Forgalmi adat törlési lehetőség- kiegészítő modul - M25

Kimutatások, Statisztikák:
Termék értékesítések időszakos lekérdezhetősége
Nyersanyag fogyások időszakos lekérdezhetősége
Felvett rendelések lekérdezhetősége
Fizettetések tételes visszakereshetősége
Asztalok szerinti értékesítések lekérdezhetősége
Napi zárások összesített lekérdezhetősége
Pincérek teljesítmény szerinti jutalmazhatóságának támogatása

Készlet kezelés:
Több raktár kezelhetősége
Mérleges italstandolási lehetőség - kiegészítő modul - M70
Nyersanyag beszerzés rögzíthetősége
Nyersanyag beszerzések visszakereshetősége
Nyersanyag beszerzések értékelhetősége
Nyersanyag átadás rögzíthetősége
Nyersanyag átadás visszakereshetősége
Nyersanyag selejtezések rögzíthetősége
Nyersanyag selejtezések visszakereshetősége
Leltár rögzíthetősége
Késleltetett leltér értékelés lehetősége
Leltárak visszakereshetősége
Aktuális raktárkészletek ellenőrizhetősége
Korábbi raktárkészletek ellenőrizhetősége
Nyersanyag beszerzési lista lekérdezhetősége
Receptúra kezelhetősége
Félkész termék kezelhetőség - kiegészítő modul - M5

                                  o                                  

Speciális kiegészítő modulok és szolgáltatásaik
 

Visual Restaurant® - M17: ÁFA-s számla készítő modul
Visual Restaurant® - M11: Törzsvendég kezelő modul
Visual Restaurant® - M8: Munkaidő nyilvántartó modul
Visual Restaurant® - M26: Export modul
Visual Restaurant® - M2: Asztalfoglalás kezelő modul
Visual Restaurant® - M3: Kiszállítás kezelő modul
Visual Restaurant® - M35: Ajándékkártya kezelő modul
Visual Restaurant® - M40: Üdülési csekk kezelő modul
Visual Restaurant® - M14: Házipénztár kezelő modul
Visual Restaurant® - M41: Műszak kezelő modul
Visual Restaurant® - M12: Törzsvendég hitel kezelő modul
Visual Restaurant® - M5: Félkész termék kezelő modul
Visual Restaurant® - M70: Mérleges italstandoló modul
Visual Restaurant® - M74: Kamera illesztő modul
Visual Restaurant® - M75: e-Étlap illesztő modul

                                  o                                  

Rendszerkövetelmények


Windows 10 esetén:
• Ci3 vagy erősebb számítógép
• 4GB vagy több memória kapacitás
• 10 GB vagy több merevlemez kapacitás
• Magyar nyelvű Windows 10 Home vagy Pro

Windows 11 esetén:
• Ci3 vagy erősebb számítógép
• 4GB vagy több memória kapacitás
• 10 GB vagy több merevlemez kapacitás
• Magyar nyelvű Windows 11 Home vagy Pro

                                  o                                  

Éttermi rendszer telepítés előtti tanácsok
 

                                  o                                  

Éttermi rendszer üzemeltetési tanácsok
 

 

                                  o                                  

Komplett éttermi rendszerek
 

Kis éttermek részére
Nagy éttermek részére
Modern éttermek részére
Kávézók részére
Gyorséttermek részére
Cukrászdák részére
Pizzériák részére
Büfék részére
Xplore mobil éttermi szoftver

 

arajanlat vasarlas szoftver_berlet hardver_berlet

 

 

 

 

 

Gondolta, hogy

évi 45 napot megspórolunk Önnek,

ha éttermi szoftverünket használja?

Hogyan jön ki ez a hihetetlen szám?

Számoljunk együtt

Bejelentkezés

Vélemények

Régi felhasználói vagyunk mind az éttermi, mind a szállodai szoftvernek. Elégedettek vagyunk a programmal, a személyzet könnyen, gyorsan tud vele dolgozni. Folyamatosan fejlesztik a programot, a felhasználók ötleteit, igényeit is figyelembe véve.

Offenbächer Tünde

Elérhetőségeink

mobil: +36 20 941 9400

vezetékes: +36 85 562 097

e-mail: iroda@com-passz.hu

8640 Fonyód, Fő u. 31. (időpont egyeztetés szükséges)

Copyright © Com-Passz Kft. Minden jog fenntartva.